5 Pasi Simpli si Concreti spre Manifestarea tuturor Dorintelor

Apr 02, 2021

Stii ca sunt un avocat al indeplinirii obiectivelor pe care le avem, vreau sa iti impartasesc astazi cateva metode simple prin care poti sa faci in asa fel incat dorintele tale sa devina realitate.

 

Noi toti avem visuri, dorinte, obiective si idei/planuri despre ceea ce dorim sa obtinem in viata. Indiferent ce inseamna pentru tine "o viata perfecta", totul incepe cu un vis, o idee, o viziune.

 

🤩 Este foarte bine sa ai dorinte, obiective si sa visezi la ele cu ochii deschisi, insa daca tot ceea ce faci in privinta asta este sa visezi, nu o sa le transformi niciodata in realitate.

 

Este nevoie sa si actionezi, sa faci pasi in directia visului tau. Nu poti doar sa visezi, sa iti doresti si apoi sa nu faci nimic si sa astepti ca lucrurile "sa iti cada din cer".

 

❓ Stii vorba aia pe care o auzeam mereu in copilarie din gurile parintilor, bunicilor, si a profesorilor nostri: "Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si-n traista".

 

Daca iti doresti cu adevarat sa iti transformi dorintele in realitate, trebuie sa faci ceva in legatura cu asta.

 

Iata 5 pasi practici pe care ii poti face ca sa iti manifesti dorintele in realitatea vietii tale:

  1.  Transforma-ti dorintele in obiective

 

Dorintele sunt doar ideile din mintea ta, dar odata transformate in obiective, acestea devin tangibile, reale. Oamenii care isi seteaza obiective sunt "committed", adica se dedica in fiecare zi pentru indeplinirea acelor obiective. Au ceva specific, stiu exact ce vor si pentru ce lupta, au setat un termen limita, si actioneaza ca sa transforme ce au in minte, in realitate.

 

Cum poti face asta?

 

De exemplu, sa zicem ca dorinta ta este sa vorbesti fluent limba engleza.

➡️ In primul rand, scrie-ti dorinta pe hartie.

➡️ In al doilea rand, fii specific. Scrie obiectivul pana in cele mai mici detalii si transforma-l in ceva masurabil si actionabil. Si nu uita sa iti setezi un deadline pentru fiecare obiectiv in parte.

Obiectivul ar trebui sa sune cam asa 👉 Vorbesc fluent, corect gramatical si pronunt corect limba engleza, pana in August 2021.

 

Masurabil si actionabil:

 

➡️ Imi blochez in calendar 2 ore/zi pentru a citi si a invata gramatica limbii engleze.

➡️ Imi gasesc un profesor nativ care sa ma invete sa vorbesc si sa pronunt corect limba engleza.

 

2. Seteaza cate un "milestone" pentru fiecare obiectiv in parte

 

Eu am o vorba: "Un elefant se mananca pe bucati"

 

Mai intai, incepe cu obiectivul mare, iar mai apoi, "sparge-l" in bucati mai mici. Aceste "bucatele" sunt de fapt task-uri mai mici si mai usor de indeplinit.

 

Ce poti face?

 

➡️ De exemplu, daca obiectivul tau este sa devii un blogger de succes intr-un an de zile, poti imparti acest obiectiv in obiective mai mici (milestones), cum ar fi numarul de articole publicate intr-o luna sau in 3 luni.

 

🎯 Nu vrei sa te focusezi numai pe obiectivele pe termen lung pentru ca multe lucruri se pot intampla in aceasta perioada de timp. Vor aparea tot felul de distrageri si vor fi momente cand nu vei avea chef sa faci nimic. Iar toate acestea, in timp, te vor face sa iti pierzi interesul si sa renunti la obiective cu totul. Ca sa nu se intample asta, va trebui sa le imparti in task-uri mai mici, sa le indeplinesti, si sa sarbatoresti fiecare milestone. Acest lucru va avea un impact pozitiv extraordinar pentru psihicul tau si sanatatea ta emotionala.

 3. Urmareste progresul

 

➡️ Un alt pas important este sa iti urmaresti progresul. Multi oameni nu fac acest lucru, prin urmare, nu stiu daca se afla mai aproape sau mai departe de obiectivul lor.

 

Daca nu vezi rezultate, iti vei pierde interesul pentru obiectivul pe care il ai. Asa cum am stabilit mai sus, nu vrei sa se intample asta 😬. Unul dintre principalele motive din cauza caruia oamenii renunta la obiectivele lor este acesta: nu vad progresul si incep sa se indoiasca de ei si de lucrurile pe care le fac pentru indeplinirea obiectivelor.

 

🏆 Asadar, masoara-ti progresul. Daca stii tot timpul de unde ai plecat si unde te afli acum, poti sa si sarbatoresti ceea ce ai reusit sa faci/sa obtii/sa ai. Nu conteaza cat de mic sau mare este progresul, trebuie sa il sarbatoresti. Cu cat sarbatoresti mai mult si te simti bine si mandru de munca depusa, cu atat vei munci mai mult spre indeplinirea obiectivului. De fiecare data cand te simti fericit pentru efortul depus, mintea ta este si ea fericita si dispusa sa “lucreze” si mai mult. In felul acesta oamenii de succes isi pastreaza motivatia si iti construiesc "momentumul" pentru rezulatele extraordinare pe care le au in viata lor.

 

Ce poti face?

 

📈 Monitorizeaza progresul zilnic sau poti face din asta un weekly task (task saptamanal). Ai la dispozitie tot felul de programe sau aplicatii care sa te ajute cu asta (ClickUp, Strides, Weekdone, GoalsOnTrack) si acestea sunt doar cateva. De asemenea, iti poti face un jurnal sau o agenda in care sa le scrii si apoi sa le revezi macar pentru cateva minute in fiecare dimineata sau seara.

 

 4. Pastreaza-ti momentumul

 

📣 Asa cum spune Tony Robbins “Oamenii care reusesc, au “momentum” - isi creaza ancore pozitive. Cu cat reusesc mai mult, cu atat isi doresc mai mult sa reuseasca si gasesc modalitati in care sa o faca. Similar, cand cineva esueaza, tendinta este sa intre intr-o spirala descendenta, care in timp, poate deveni autoprofetie ca nu vor reusi” 

Si de asta este important sa iti pastrezi momentumul, adica avantul si starea buna legat de ceva din viata ta. Cand castigi, increderea ta de sine are de castigat si ea, iar rezultatul ➡️ cu cat mai multe realizari, cu atat mai mult succes!

 

🙇 In opozitie, atunci cand nu faci nimic sau faci dar nu ajungi la rezultatele scontate, iti vei pierde motivatia si te vei simti "nasol". Si atunci cand nu te simti bine in pielea ta, faci si mai putine lucruri. Si cu cat actionezi mai putin, cu atat vei avea rezultate, realizari mai putine.

 

🎬 In felul acesta functioneaza momentumul. In lipsa unui alt cuvant in limba romana, i-am spus "avant", de aceea am vrut sa iti explic mai pe larg conceptul de momentum. Ca sa ajungem la succesul pe care il visam (pentru fiecare succesul inseamna ceva diferit), trebuie sa ne mentinem momentumul si sa nu ne oprim niciodata din a face actiuni inspre obiectivul nostru.

 

Ce poti face?

 

✔️ O metoda buna pentru mentinerea acestui momentum este sa incepi usor si sa fii consecvent. Trebuie sa creezi mici victorii si astfel sa iti cresti nivelul de incredere. In plus, asigura-te ca progresezi in fiecare zi, nu conteaza cat de putin sau mult.

 

🚴‍♀️ Ideea este ca lucrurile sa se miste continuu, chiar daca se misca incet. Atat timp cat faci ceva, orice mic pas, care sa te aduca mai aproape de dorinta/obiectivul tau, cu timpul vei ajunge acolo unde ti-ai propus.

 

📔 Un lucru care pe mine ma ajuta foarte mult in mentinerea acestui momentum este cititul, invatatul. Acest lucru ma motiveaza & keeps me going.

 

 5. Invata si imbunatateste cu ajutorul feedback-ului

 

Daca produci rezultatele pe care le doresti, inseamna ca faci lucrurile cum trebuie si tot ce mai ai de facut este sa o tii tot asa 😅

 

👉 Dar acest lucru nu se intampla de fiecare data. Vor fi momente cand vei face greseli si nu vei ajunge la rezultatele dorite.

 

🚀🤩 Asta inseamna ca este timpul sa inveti din feedback. Nu trebuie sa vezi greselile si momentele in care dai gres ca pe niste lucruri care te opresc din drumul tau spre succes. Din contra, este bine sa le vezi ca pe un semn: este timpul sa cresti si sa devii mai bun.

 

Imagineaza-ti ca mergi pe un drum si dai de un obstacol. Ai 3 variante:

  1. Te intorci si iti reiei drumul intr-o alta zi
  2. Te opresti acolo
  3. Renunti cu totul

Dar niciuna din aceste variante nu te ajuta sa ajungi la destinatie.

 

Va trebui sa depasesti acel obstacol cumva. Tot timpul exista o solutie. Poti alege sa:

  1. Treci prin acel obstacol
  2. Treci pe sub acel obstacol
  3. Treci pe deasupra acelui obstacol

Orice ai face NU RENUNTA. Invata din feedback si invinge obstacolul.

 

Ce poti face?

 

📆 In fiecare saptamana sau macar o data pe luna, blocheaza-ti in calendar un interval de timp ca sa iti revizuiesti rezultatele. Trebuie sa iti dai seama ce functioneaza si ce nu.

 

Ca sa fii eficient trebuie sa renunti la tot ce nu functioneaza si sa plusezi pe lucrurile care te duc mai aproape de rezultatele pe care ti le doresti.

 

👭 Daca vrei si crezi ca ai nevoie de o parere obiectiva, poti cere feedback de la o persoana de incredere. La fel, stabileste impreuna cu acea persoana un timp in care puteti sa revizuiti rezultatele, si observati ce functioneaza si ce nu.

 

🆙 Stiai ca succesul tine mai mult de stiinta si nu de noroc? Vestea buna este ca este un "skill" pe care oricine il poate dobandi. Odata ce inveti cum sa iti setezi obiectivele corect si actionezi, vei deveni "unstoppable", adica nimeni nu te va mai putea opri vreodata! There`s no way to go from there, but up!

 

🙌❣️ Si pentru ca misiunea mea in viata si ceea ce iubesc sa fac cu toata fiinta mea este sa impartasesc cu cei din jur toate invataturile pe care le-am acumulat de-a lungul anilor si care m-au ajutat sa evoluez, te invit la un Webinar GRATUIT, in cadrul caruia ti le voi prezenta, cat mai simplu si practic.

 

Ce vei invata daca participi la Webinar:

 

  • Cum sa iti dai seama ce iti doresti

 

Din experienta mea cu lucrul cu oamenii, majoritatea nu stie ce isi doreste. Chiar daca la inceput oamenii cred ca stiu, dupa ce lucram o perioada si implementam anumite tehnici/exercitii, isi dau seama ca acele dorinte nu sunt intr-adevar ale lor. Sunt lucruri pe care sotul, parintii, copiii, etc., si le doresc pentru ei.

 

Asadar, daca ai probleme in a identifica ce iti place sa faci, sa fii, sa ai, sa obtii, acest Webinar ESTE pentru TINE.

 

  • Cum sa formulezi corect un obiectiv

 

Vom discuta pe baza unor exemple concrete, exact asa cum ti-am aratat la pasul 1.

 

  • Cum sa renunti la frici

 

  • Cum sa te eliberezi de frica ca nu iti vei indeplini obiectivul

 

Daca esti dispus sa renunti la convingerile limitative si fricile pe care le-ai avut pana acum si care te-au adus pana aici dar nu te duc mai departe, te astept la Webinarul3 Tehnici Practice care iti pot Transforma DORINTELE in REALITATE

 

  • Cum sa iti urmaresti progresul si sa sarbatoresti fiecare milestone

  

❗ Nu pot exprima in cuvinte cat este de important pentru starea ta emotionala, psihica, sa faci acest pas 👉 sarbatorirea succeselor zilnice, saptamanale.

🏆 Acest lucru te va ajuta si la mentinerea acelui momentum de care iti spuneam mai sus si despre care am stabilit ca este esential pentru atingerea succesului.

 

Daca: 

  • Te-ai saturat de dezamagiri, frustrari, “goliciune” interioara, si de ganduri de genul asta: “el/ea cum a putut/reusit?” 
  • Stii ca meriti mult mai mult decat ai sau ai experimentat pana acum si esti pregatit sa faci pasul spre un viitor mai bun
  • Tanjesti dupa o viata cu mai mult sens, mai putina frustrare, si mai multa fericire/implinire
  • Esti in cautarea unei schimbari, dar nu stii de unde sa incepi, nu stii unde sa o gasesti
  • Nu esti satisfacut de viata pe care o ai (in orice arie) si esti pregatit sa renunti la convingerile limitative si sa “spargi” bariere

 

Blocheaza-ti de pe acum in calendar sau in agenda ta fizica:

📆 data de 06.04,
⏰ ora 19:00 (ora Romaniei),
⏳ un interval de 60-90 de minute
 ca sa te asiguri ca nu pierzi Webinarul “3 Tehnici Practice care iti pot Transforma DORINTELE in REALITATE

 

👉Inscrie-te AICI

Close

50% Complete

Get more info

Leave your name and email below to notify you about our programs.