5 Semne ca ti-ai pierdut Starea de Echilibru in timpul pandemiei si 5 Solutii pentru a-l Redobandi

Apr 19, 2021
In vremurile noastre toata lumea are un program foarte incarcat. (Pot sa o mai spun o data, asa-i πŸ˜…?
 
Ai tot felul de responsabilitati, lucruri si oameni carora trebuie sa le dedici timpul si sa le oferi atentia ta in fiecare zi.
 
🀷‍♀️ De parca nu erau destule de jonglat (arta de a fi parinte, sarcinile zilnice, socializare, responsabilitatile de la serviciu) pandemia a alterat modul in care ne traim vietile, si a adaugat si mai mult stres decat am crezut ca putem suporta.
 
Faptul ca a trebuit sa ne "descurcam" cu scoala online (si tot ce implica aceasta schimbare pentru copiii nostri), lucrul de acasa, distantarea sociala, grija pentru parinti, bunici, membrii ai familiei (fizica dar si psihica pentru ca stam cu gandul la ei si ne ingrijoram tot timpul), tot acest freamat interior, aceasta neliniste, nesiguranta, si necunoscut, adauga la stresul pe care il resimtim.
 
βš–οΈ Asa cum multi dintre noi stim, totul in viata vine cu plusuri si cu minusuri. In timp ce munca de acasa are anumite beneficii, aceasta tranzitie poate fi dificila, iar echilibrul poate fi usor de pierdut sau complicat de mentinut.
 
Rezultatul: epuizare, stres si frustrare.
 
❗ Fii atent la semnalele de alarma si actioneaza astazi pentru a putea ajunge la echilibru, in toate ariile vietii tale.
 
Cinci semne ca ti-ai pierdut echilbrul:
 
  1. Calendarul tau sau to do list-ul tau este de marimea Arcului de Triumf
  2. Simti si stii ca esti foarte ocupat dar nu pare ca faci, obtii, realizezi nimic.
  3. Simti ca ai ajuns la burn out, esti tot timpul obosit, nu mai ai energie, ai dureri de cap si corpul si/sau mintea ta dau semne de oboseala si stres.
  4. Simti ca traiesti viata si programul altcuiva si ti-ai pierdut directia, scopul, misiunea (purpose-ul)
  5. Nu mai ai rabdare, esti nelinistit si nu te mai poti odihni.
 
Cateodata simti ca treci prin viata ca si cum nu ai avea un scop, nu poti face alegeri sau nu ai libertatea de a trai in valorile tale si de a iti urmari prioritatile.
 
πŸ’” Realizezi ca poate ai neglijat una, doua sau mai multe dintre ariile vietii tale, si in loc sa iti traiesti viata la potentialul maxim, simti ca ai pierdut timp valoros si ai dat atentie unor lucruri care nu te implinesc.
 
 
Asadar, cum faci ca sa ajungi la echilibru si sa traiesti viata pe care o meriti❓
 
Urmareste acesti 5 pasi si adu/readu echilibrul in viata ta:
 
 
1. Recunoaste si accepta ca nu le poti face pe toate tot timpul
 
La fel ca resursele pamantului, si ale noastre sunt limitate: timp, energie, bani, etc. In timp ce este de inteles ca vrei sa realizezi cat mai multe, intr-un timp cat mai scurt, si sa multumesti un numar de oameni, tu esti o singura persoana si nu poti sa te descurci cu toate si sa le faci pe toate.
 
Asa ca: opreste-te. Inspira, expira. Regrupeaza-te.
 
β˜‘οΈ Ce poti sa faci, faci. Si ceea ce poti sa faci (daca o faci cu toata inima si intentiile tale sunt pozitive) este de ajuns. Lasa deoparte nevoia pentru perfectiune si rezolvarea de probleme pentru alti oameni. Nu poti face tot ceea ce este nevoie si tot ce se cere de la tine tot timpul si asta este OK.
 
2. Adauga sau Sterge
 
Cu totii ne-am angajat sau ne-am luat prea multe responsabilitati decat am putut duce, la un moment dat. Se intampla si celor mai organizati oameni. Din cand in cand este bine sa renuntam la anumite activitati sau sa ne retragem cu gratie dintr-un angajament.
 
🎯 Uita-te in agenda sau calendarul tau si decide care task-uri trebuie neaparat duse la bun sfarsit, si ori deleaga, amana sau sterge-le pe restul. Nu este un lucru usor de facut, insa cateodata, acesta este singurul mod in care poti reusi sa duci la bun sfarsit lucrurile/obiectivele prioritare sau sa ai grija si de alte domenii ale vietii tale.
 
πŸ“ Adauga si sterge pana lista aceea va face sens pentru TINE, nu conteaza daca face sens pentru altcineva, important este sa faca sens doar pentru TINE. Vei vedea ca dupa ce vei taia anumite activitati de pe lista care nu sunt prioritare pentru TINE, vei scapa automat de sentimentul de copleseala, ti se va ridica o povara de pe umeri si te vei simti eliberat.
 
3. Exerseaza, mananca sanatos, dar "hraneste-ti" si mintea
 
Daca nu avem noi grija de noi, atunci cine o va face?
 
Daca nu iei masuri pentru a-ti mentine parametrii optimi pentru sanatatea ta, atat fizica, cat si cea mentala, crezi ca o va face altcineva?
 
Este extraordinar sa avem in viata noastra oameni pe care sa-i ajutam, cu care sa lucram, sa avem o relatie de prietenie, sa impartim activitati. Cu toate astea, tu trebuie sa fii prietenul tau cel mai bun. Stiu ca vrei sa oferi familiei si prietenilor tai tot ce ai tu mai bun. Dar asta necesita efort si timp din partea ta, si am stabilit mai sus ca ambele sunt resurse limitate.
 
🌈🌀️ Fa-ti timp pentru tine, exerseaza regulat, mananca si bea sanatos (taie de pe lista consumul de cafeina, daca esti fan :D). De asemenea, odihneste-te, joaca-te, ocupa-te de hobby-ul tau, creste din punct de vedere personal.
 
πŸ“” Pune-ti deoparte macar 10 minute/zi sa citesti, sa mergi sau sa te relaxezi. Blocheaza-ti timp in calendar numai pentru tine. Acest lucru este un "must" daca vrei sa fii versiunea ta cea mai buna si sa poti sa rezolvi toate lucrurile din programul tau incarcat.
 
4. Invata sa spui "NU"
 
πŸ’¬ "Ai putea sa...?"
πŸ’¬ "Ai vrea sa ma ajuti si pe mine cu...?"
πŸ’¬ "Am nevoie de un mic favor..."
πŸ’¬ "Ce bine ca pot conta pe tine pentru orice."
πŸ’¬ "Dar tu esti mult mai bun decat mine la..."
 
Ti se par cunoscute aceste fraze? Cum te simti cand le auzi? Flatat, enervat sau folosit?
 
❌ Ce crezi ca se poate intampla daca spui "NU"? De cele mai multe ori spunem da pentru ca ne simtim presati sa dam un raspuns imediat. Insa, puterea de a spune "NU" este o piesa importanta din puzzle-ul vietii noastre: ne ajuta sa reducem cantitatea de stres la care suntem supusi, si odata cu asta, sa aducem echilibrul in viata noastra.
 
Inca un plus ar fi ca "DAul" tau va avea si mai multa putere si insemnatate!
 
πŸ‘‰ Asadar, traieste-ti misunea, pune-ti prioritatile in ordine si pune-te pe tine pe primul loc!
 
5. Mediteaza si pune igiena somnului pe lista ta cu prioritati
 
πŸ’― Stabileste-ti un program al somnului si respecta-l cu sfiintenie! Cu totii stim ca ideal ar fi sa dormim 8 ore pe noapte si ca cele mai odihnitoare ore sunt cele 4 ore: de la 22:00 - 02:00. Insa, cati dintre noi respecta acest program?
 
Si nu este vorba ca nu ne-am dori, dar copiii dorm la ora aceea si ne putem desfasura anumite activitati in liniste (poate avem un proiect nou sau un deadline de respectat, poate doar atunci avem timp de self-care, samd.)
 
Stiu ca nu e usor, insa daca nu ai energie toata ziua, nu ai rabdare, te enervezi din orice, oricum lucrurile nu iti vor iesi asa cum vrei. Asa ca, incearca macar pentru o saptamana si vezi cum te simti πŸ€—
 
🧘‍♀️ O alta modalitate de a recastiga controlul asupra unei vieti stresante este meditatia zilnica, dimineata sau seara inainte de culcare. De asemenea, poti face si exercitii de vizualizare sau le poti combina: vizualizeaza-ti obiectivele in timp ce meditezi. Tony Robbins are o meditatie extraordinara care se numeste Priming si pe care eu am integrat-o in rutina mea zilnica.
 
Incearca, nu ai nimic de pierdut. Iti las aici link-ul:
 
πŸ‘©‍πŸ’»πŸ“± Gaseste o camera sau un loc linistit (tot pentru linistea ta ti-am pus link-ul de la o meditatie care nu va fi intrerupta de reclame), deconecteaza-te de la toate aparatele si gadget-urile pentru cateva minute, si vei vedea ca va face o diferenta fantastica in viata ta.
 
 
Daca:
🌟 Esti in continuare interesat de acest subiect.
🌟 Ai regasit semnele de mai sus in viata ta si vrei sa faci ceva in privinta asta.
🌟 Simti ca ai nevoie de mai mult ajutor.
🌟 Ai regasit si alte semnale de alarma, pe langa cele prezentate de mine in acest articol.
🌟 Simti ca esti coplesit de toate si de toti.
🌟 Nu esti satisfacut de viata pe care ai in acest moment.
🌟 Nu mai vrei ca frica de virus si pandemie sa iti guverneze viata, programul, trairile si sa iti afecteze starea de bine (si implicit pe cea a familiei tale).
 
 
 
Blocheaza-ti de pe acum in calendar sau agenda ta fizica:
πŸ—“οΈ ziua de miercuri, 21.04,
⏰ ora 19:30 (ora Romaniei),
πŸ‘‰ un interval de 1h-1h30min ca sa te asiguri ca nu pierzi Webinarul "5 STRATEGII pentru a fi ECHILIBRAT & RELAXAT in vremuri de pandemie"
 
Inscrie-te AICI
 
Ocupa-ti locul, iar noi iti vom trimite mail de reminder in ziua Webinarului.
Close

50% Complete

Get more info

Leave your name and email below to notify you about our programs.