4 Obstacole peste care trebuie sa treci in drumul spre Prosperitate

Aug 13, 2020

Ce inseamna prosperitatea pentru tine? Sa-ti permiti obiecte de lux si haine de designer? Sa iti cumperi casa visurilor tale si sa o decorezi asa cum vrei? Sa poti alege destinatii exotice pentru vacantele cu familia?

 

💡 Indiferent de raspunsul la care te gandesti, un lucru este cert: Nu vei putea obtine aceasta prosperitate fara sa-ti schimbi mentalitatea si relatia cu banii.

 

💰 Spun asta pentru ca inca de mici, ni s-au imprimat diverse credinte gresite si comportamente eronate in ceea ce priveste partea financiara. Chiar daca ai crescut intr-o familie cu posibilitati mai reduse sau in una instarita, cu siguranta ai auzit replici de genul “Banii nu cresc in copaci”, “Ban la ban trage”, “Banii nu aduc fericirea”.

 

🧠 Parintii nostri nu au facut-o intentionat, dar acestea erau unele din mantrele societatii in care traiau si automat le-au transmis mai departe. Le-ai auzit in nenumarate randuri, le-ai spus si tu (cand suntem mici, tindem sa repetam vorbele parintilor), iar in decursul anilor ti-au ramas intiparite undeva in subsconstient.

 

🍀 Acum este momentul sa schimbi aceste comportamente eronate cu unele sanatoase, care te vor ajuta sa obtii prosperitatea pe care ti-o doresti, in orice forma ti-o imaginezi. 

 

Pentru a face asta e necesar sa treci peste cateva obstacole, iar astazi vom discuta despre 4 dintre ele. 

 

1. Convingerile care te limiteaza

 

✅  Asta este primul lucru la care vei incepe sa lucrezi, pentru ca atunci cand nu ai incredere in fortele proprii, nu vei avea incredere nici in puterea visului tau de prosperitate.

 

Ce sunt aceste convingeri care te limiteaza?

 

✅  Sunt lucrurile pe care ti le sopteste subconstientul tau in diferite situatii, zi de zi. Ca nu te vei descurca cu un anumit proiect, ca nu meriti sa castigi mai multi bani, ca nu poti sa faci mai mult si ca ceea ce faci, nu este destul de bine.

 

Sunt sigura ca ti se par familiare. Desi iti dai toata silinta sa fii o persoana mai buna si mai pozitiva, aceste convingeri te tin in loc.

 

Observi ce au toate in comun? Cuvantul "NU" . 

 

✅  Asa ca primul pas este sa-ti recapeti increderea in tine si in fortele proprii, sa inlocuiesti acest cuvant negativ cu altele pozitive: Da, pot duce la bun sfarsit acest proiect. Da, o sa reusesc ce imi propun. Da, merit mai mult!

 

Iar incetul cu incetul, vei observa cum ti se schimba intreaga perspectiva si cum iti va fi mult mai usor sa obtii ceea ce iti propui.

 

  2. Nu stii cum sa iti gestionezi bugetul

 

✅ Te trezesti ca ramai fara bani si nu stii pe ce s-au dus. Parca ai platit facturile, ai iesit de cateva ori in oras… Dar ce s-a intamplat cu restul? Bonurile si chitantele pe care le gasesti nu insumeaza tot ce ai cheltuit si nu-ti poti da seama ce ai facut cu banii. 

 

✅ Asa se intampla atunci cand nu stii cum sa iti gestionezi bugetul. Chiar daca ai senzatia ca ai cheltuit cumpatat si nu doar impulsiv, e greu sa tii socoteala fiecarui lucru marunt, iar lucrurile marunte se aduna.

 

De aceea e foarte important sa tii socoteala si sa stii ce ai de platit si ce planuiesti sa cumperi.

 

✅ Nu te gandi ca asta iti va ingradi creativitatea si frumusetea lucrurilor spontane. Dimpotriva! E mult mai usor sa fii creativ si spontan atunci cand stii ca iti permiti, cand stii ca ai acoperite cheltuielile de baza si te poti rasfata in liniste.

 

✅ In cadrul unui experiment facut in Dauphin Canada, locuitorilor li s-a asigurat un venit minim din care isi puteau acoperi nevoile de baza si din care puteau avea un trai confortabil, fara sa isi faca griji pentru ziua de maine si fara sa fie nevoiti sa isi faca griji din cauza banilor. Rutger Bregman prezinta acest caz intr-un TED Talk din 2017 pe care il poti urmari aici.

 

Concluzia studiului facut a fost ca atunci cand elimini stresul constant cauzat de problema banilor si ai siguranta zilei de maine, devii o versiune mai buna a ta. 

 

3. Nu ai obiective financiare clare

 

✅ Imagineaza-ti ca incepi un proiect nou, dar nu ai alte detalii. Nu stii din ce etape e compus proiectul, nu ai un deadline stabilit si nici un obiectiv final la care sa ajungi. Tot ce ai aflat e ca asta e proiectul tau si acum trebuie sa lucrezi la el. 

 

Ar fi haotic si groaznic, nu?

 

✅ Ei bine, exact asa arata in momentul acesta viata ta, daca nu ai obiective financiare clare. Stii ca muncesti zi de zi, ca vei castiga o anumita suma de bani, dar nu ai idee pentru ce. 

 

Sigur, ca sa te poti intretine, dar sigur visezi la anumite lucruri. 

✅ Iar ca sa obtii prosperitate si sa-ti indeplinesti visurile, e necesar sa-ti setezi obiective pentru fiecare pas pe care-l faci. La inceput mici, sa le poti obtine cu usurinta si sa nu te lasi descurajata, si pe masura ce reusesti sa le indeplinesti, obiective mai mari.

 

✅ Asa vei simti ca nu mai muncesti degeaba si vei stii clar unde vrei sa ajungi. Ai o directie, ai o destinatie si borne de control pe traseu.

 

4. Nu stii pentru ce iti doresti mai multi bani

 

✅ Vrei o viata fericita si implinita, vrei sa calatoresti si sa te distrezi, vrei sa iti permiti toate lucrurile la care visezi. Dar cand te trezesti cu un bonus si cu mai multi bani in buzunar, nu stii ce sa faci prima data cu ei.

 

✅ Te pierzi in diferite idei de moment, banii se duc si ajungi in acelasi loc. Dar data viitoare o sa… Si aici se termina gandul. Data viitoare vine si trece, nimic nu se schimba.

 

✅ De asta e foarte important sa stii pentru ce iti doresti sa faci mai multi bani. Trebuie sa vizualizezi o suma la care nu ai acces momentan, dar pe care stii ca o poti obtine in cateva luni, un an.

 

✅ Iar apoi iti notezi ce vei face cu suma respectiva, punct cu punct. Astfel, in orice moment de incertitudine, revii la notite si iti reimprospatezi memoria. La fel ca la punctul precedent, capeti o directie si iti va fi mult mai usor atunci cand vei castiga (Da, o vei face! Vezi punctul 1) banii la care te-ai gandit.



E mult mai simplu atunci cand ai un plan bine stabilit, asa-i?

 

✅ Sunt sigura ca te-ai regasit in cel putin unul dintre cele 4 puncte, si sper ca ai inceput deja sa faci progrese in depasirea acestor obstacole.

 

Vreau sa te ajut si in continuare, asa ca te invit la un Webinar Live, Gratuit, alaturi de mine si de Andreea

 

✅ In acest webinar vom discuta mai pe larg despre aceste 4 piedici si vei descoperi inca 4 care te tin in loc pe drumul tau spre prosperitate.

 

Webinarul are loc luni, 17 august, ora 19:00 si te poti inscrie aici.

 

Avem si o surpriza pentru tine. Abia asteptam sa o descoperi la webinar!

Close

50% Complete

Get more info

Leave your name and email below to notify you about our programs.