3 motive pentru care nu ai incredere in tine

Jun 23, 2020

 

⭐ Iti mai amintesti care a fost ultimul lucru pe care l-ai facut actionand cu incredere în tine si in reusita actiunilor tale, fara sa astepti confirmarea altcuiva ca este bine ceea ce faci? Cand ai facut ultima oara ceva pentru tine, ca sa iti cresti stima de sine? Poate un rasfat la SPA sau la coafor, ori sa iti cumperi rochia aceea pe langa care treci mereu si o admiri, dar nu te opresti niciodata sa o probezi.

 

 🌸 Vezi tu, toate aceste momente in care tu te ignori pe tine, in care iti ignori dorintele si iti negi mici placeri care ti-ar aduce bucurie, nu fac altceva decat sa iti aduca stima de sine la un nivel minim. 

 

 ⚡ Iar principala urmare a acestei renegari personale este tocmai lipsa increderii in sine, a increderii ca vei face fata provocarilor, ca esti capabila sa actionezi pentru tine si in directia visurilor tale, fara sa ai nevoie de ghidare permanenta. 

 

 💥 Problema neincrederii in sine este destul de raspandita si are radacini adanci, pana departe in copilarie. Oare de cate nu ori ai auzit: “Nu o sa poti”, “Nu esti suficient de buna ca sa reusesti”, “Lasa ca verific si eu ca tu nu stii nimic”, “Nu vei face mare lucru cu viata ta”. 

 

 💫 Cam ce crezi ca au sadit in inima ta aceste cuvinte care veneau ca niste cutite infipte in pieptul tau de copil?

 

  🌈  La vremea aceea, cu siguranta nu constientizai ce urmari vor avea aceste cuvinte

 

 ✨ Si stii ce este cel mai trist? Ca vei continua la fel, daca nu te eliberezi de credintele limitative care nu iti apartin. 

 

 ☀️  Deja e momentul sa-ti construiesti increderea in sine pe o temelie solida si sa te poti elibera de tot ceea ce te-a oprit sa avansezi. 

 

 ⏰  Dar pentru a face asta, este necesar sa depasesti cateva obstacole care te-au oprit de-a lungul timpului. Hai sa discutam putin despre ele, ca sa le poti intelege.

 

Convingerile imprumutate 

 

✅ Te-ai gandit vreodată ca modul in care actionezi si reactionezi nu este, de fapt, al tau? Ca ai preluat anumite tipare comportamentale pe care le-ai vazut în jurul tau si te-au facut sa fii temator, neincrezator si predispus esecului?

 

✅ De cate ori trebuie sa iei o decizie sau pornesti cu determinare pe un nou drum, auzi cu siguranta in urechi acele cuvinte dureroase din copilarie: “N-ai cum să reusesti”, “Nu poti face asta”, “Nu esti suficient de bun”. Si te opresti sa cauti mereu confirmare si aprobare din partea altcuiva.

 

✅ Sunt cuvintele semanate de parintii si profesorii tai, care au daramat entuziasmul cu care orice copil porneste la drum. Ti-ai vazut toate dorintele si visurile tale de copil naruite de vorbele celor care trebuiau sa te sustina. 

 

✅ Este obstacolul cel mai mare peste care trebuie sa treci ca sa iti recapeti increderea in tine.

 

✅ Cu sigurantă este dificil, insa nu este imposibil, mai ales daca esti hotarat sa preiei controlul asupra vietii tale. Atunci cand lucrezi pentru a identifica sursele care te-au adus aici, le poti accepta si apoi le poti depasi ca pe orice alt obstacol. 

 

✅ Va trebui sa inveti sa te valorizezi, sa gandesti pozitiv la adresa ta si sa inlocuiesti, constant si constient, orice gand negativ cu unul pozitiv.

 

Mirajul zonei de confort

 

✅ Este bine sa iti delimitezi o zona de confort si sa stai acolo atunci cand ai nevoie de siguranta si claritate in viata ta. Dar nu ramane acolo in permanenta!

 

✅ Nu este nimic gresit in a-ti crea un spatiu de refugiu unde sa te poti adaposti cand totul in jur devine mult prea apasator. Zona de confort este o ancora ce te poate ajuta de multe ori sa te retragi tocmai pentru a vedea lucrurile mai clar, pentru a gasi solutii si a actiona apoi cu incredere. 

 

✅ Dar poate sa fie si cel mai mare dusman al tau!

 

✅ De ce? Pentru că acolo este atat de confortabil si sigur, incat poti fi tentat să ramai permanent intre limitele sale. Incet, incet, increderea in sine scade, iar curajul de a incerca lucruri noi, de a actiona pentru a-ti indeplini obiectivele, se risipeste.

 

✅ Sa luam ca exemplu o situatie foarte comuna. Un serviciu bun, multumitor financiar, dar departe de ceea ce ai visat tu dintotdeauna sa faci, de ceea ce ti-ar aduce implinire. Nu renunti la job pentru că iti ofera siguranta si confort. Nu mai ai curaj sa o iei de la capat cu cautarile si parca nici increderea de altadata nu mai e la fel. 

 

 ✅ Iata ce simplu este ca tu sa devii dusmanul propriei tale increderi si sa te autolimitezi.

 

✅ Va trebui să incepi sa lucrezi cu tine, sa incepi sa iesi cate putin din zona de confort, chiar daca la inceput te vei simti nesigura si neincrezatoare. 



✅ Nu poti astepta sa ai rezultate diferite daca faci mereu aceleasi lucruri

 

Nu stii ce sa faci ca sa iti recapeti increderea in tine

 

✅ Daca in copilarie ai fi fost incurajata in loc sa fii descurajata, probabil acum lucrurile ar fi stat altfel. Ai fi stiut ca esti suficient de puternica sa iesi din orice situatie si acum poate nu mai cautai solutii ca sa iti recapeti increderea in sine.

 

✅ Dar esti aici tocmai pentru ca lucrul acesta te framanta si cauti solutii, cauti metode pentru a-ti redobandi increderea in tine.

 

Este bine, dar nu suficient.

 

✅ Stii soricelul care alearga continuu in roata aceea din cusca? Oare ce il face pe el sa continue, cand ar putea foarte simplu sa coboare si sa stea linistit intr-un colt? 

✅ Dorinta! Dorinta de libertate, dorinta de a face miscare, dorinta de a nu sta pe loc. 

 

✅ Acesta ar fi primul pas pe care trebuie sa il faci si tu. Sa iti setezi un obiectiv si sa incepi putin cate putin sa actionezi in directia realizarii lui. Asa cum ti-a fost daramata increderea caramida cu caramida, tot caramida cu caramida o poti recladi.

 

Totul porneste de la constientizare 

 

✅ Daca te regasesti in ceea ce am scris mai sus si ai identificat cel putin unul din cele trei motive ca fiind perfect valabil si in cazul tau, atunci si tu te confrunti cu o problemă legata de increderea in tine. 

 

✅ Drumul spre recastigarea increderii in tine nu este chiar usor de parcurs, va trebui sa te confrunti cu copilaria ta si unele situatii pe care ai vrut, poate, sa le stergi din amintire. 

 

✅ Insa chiar faptul că incepi sa le constientizezi, sa intelegi de unde vin si cum le poti depasi, inseamna o mica reusita. Un progres spre castigarea increderii in tine. 

 

✅ Vreau sa te ajut in continuare,  asa ca te invit la un Webinar Live, Gratuit, alaturi de mine si de Andreea. 

 

✅ In acest webinar vei descoperi 5 tehnici extrem de puternice, care te vor ajuta sa iti recapeti increderea in tine.

 

Webinarul are loc Joi, 25 Iunie, la ora 19:00 si te poti inscrie aici.

 

Avem si o surpriza pentru tine. Abia asteptam sa o descoperi la webinar!

Close

50% Complete

Get more info

Leave your name and email below to notify you about our programs.